War Amerikaanse tennissters Keys en Pegula verrassen op Australian Open

War Amerikaanse tennissters Keys en Pegula verrassen op Australian Open

War

De Amerikaanse tennissters Madison Keys (foto) en Jessica Pegula hebben beiden de kwartfinales bereikt op de Australian Open. De Tsjechische Barbora Krejcíková rekende af met Victoria Azarenka.

Keys verraste in de Rod Laver Arena de Spaanse Paula Badosa, de nummer zes van de wereld, die in de aanloop naar de Australian Open het WTA-toernooi van Sydney won (6-3 en 6-1).

De 26-jarige Keys haalde in 2015 de halve finales op de Australian Open en stond twee jaar later in de finale van de US Open. De Amerikaanse behoorde in die periode tot de mondiale top tien, maar is nu afgezakt naar plek 51.

Op de Australian Open laat de ongeplaatste Keys overtuigend tennis zien. “Ik geniet weer van de sport”, zei de Amerikaanse, die het in de kwartfinales gaat opnemen tegen de als vierde geplaatste Krejcíková. De Tsjechische versloeg tweevoudig Australian Open-winnares Victoria Azarenka uit Belarus (6-2 en 6-2).

War Jessica Pegula (rechts) versloeg Maria Sakkari, de nummer acht van de wereld.

war Jessica Pegula (rechts) versloeg Maria Sakkari, de nummer acht van de wereld.

Jessica Pegula (rechts) versloeg Maria Sakkari, de nummer acht van de wereld.

Foto: AP

War Pegula waarschijnlijk tegen Barty in kwartfinales

Pegula haalde vorig jaar verrassend de kwartfinales in Melbourne en zit nu weer bij de laatste acht. De nummer 21 van de wereld was in de Margaret Court Arena te sterk voor Maria Sakkari, de mondiale nummer acht.

“Dit was mijn beste partij van het jaar”, zei Pegula, die nu mogelijk de nummer één van de wereld, Ashleigh Barty, treft in de kwartfinales. De Australische speelt zondag tegen een andere Amerikaanse: Amanda Anisimova.

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.