Election De ce Edi Iordănescu este cea mai bună variantă de selecționer pentru România: “Asta ne va duce la un turneu final”

Election De ce Edi Iordănescu este cea mai bună variantă de selecționer pentru România: “Asta ne va duce la un turneu final”

Election

  • Liga 1: Universitatea Craiova – Rapid, sâmbătă, 20:00, Digi Sport 1

  • EHF Champions League: CSM București – Borussia Dortmund, sâmbătă, 17:00, Digi Sport 1

Election Alexandru Bourceanu: “Dacă va veni Edi Iordănescu, e un lucru pozitiv. Munca lui Rădoi, puțin ajustată la a câștiga astfel de meciuri, ne va duce la un turneu final

Alexandru Bourceanu îl cunoaște bine pe Edi, pe care l-a avut “secund” în urmă cu 10 ani,la Steaua, când “principal” era Ilie Dumitrescu. Borceanu este convins că Iordănescu jr. ar putea construi foarte ușor pe “fundația” ridicată de Mirel Rădoi.

“Referitor la Edi Iordănescu, cred că echipa națională are un model de joc destul de bine definit, pe care l-a antrenat și l-a pus în practică Mirel Rădoi. Cred că echipa a jucat bine și doar pentru că nu am marcat în ultimele meciuri, nu am ajuns într-un loc oarecum meritat, la baraj.

Trebuie să vedem și procesul, nu putem să ne raportăm numai la rezultat. Rezultatul este consecința unui proces. Noi tot timpul uităm asta, noi tot timpul vorbim de rezultate. Indiferent dacă ne calificam la baraj, probabil că nu treceam, dar procesul a fost bun, iar Edi Iordănescu ia echipa într-un moment bun.

Edi are un model cumva similar cu cel al lui Rădoi, similar cu cel al lui Stoican, în care echipa încearcă să construiască, în care lotul de jucători se pretează unui astfel de joc, pentru că sunt jucători care preponderent atacă mai mult decât se apără.

Sigur, ai perfectă dreptate (n.r.: faptul că FRF a apelat la Dan Petrescu, antrenor cu un stil total diferit de al lui Iordănescu sau Rădoi), dar acum nu putem să analizăm criteriile pe care le-au folosit cei din conducerea FRF, criteriile pe baza cărora au ales ordinea celor doriți.

Eu pot să vă spun că faptul că va veni Edi, dacă va veni, e un lucru pozitiv, lucrurile merg pe același făgaș. Nu ai timp să antrenezi la națională, ai două-trei zile la fiecare convocare, o dată la o lună sau două.

Sunt multe detalii pe care Rădoi le-a pus la punct și cred că munca lui Rădoi, puțin ajustată la a câștiga astfel de meciuri, ne va duce la un turneu final. Munca lui Rădoi a fost foarte bună.

L-am avut acum 10 ani secund, dar e cu totul altceva. E un tip cumva apropiat de jucători, jucătorii au respect față de el, e un antrenor care se pregătește și asta e foarte important, pentru că, la nivel teoretic, este foarte bun, iar dacă ai baza, o poți aplica. Mirel a avut-o și el, probabil că și alți antrenori ar fi avut-o”, a spus Alex Bourceanu la Liga Digisport.

Election Ce a postat Edi Iordănescu înaintea iminentei sale numiri în funcția de selecționer al României

Până să devină selecționer cu acte în regulă, Edi Iordănescu a luat cina într-un restaurant select din București în compania lui Daniel Stanciu, un apropiat al său, fost oficial la Dinamo sau CFR Cluj. Antrenorul a postat fotografia pe rețelele sociale.

S-ar putea specula că această ieșire a fost, de fapt, o sărbătorire în avans a iminentei instalări lui Iordănescu jr pe banca tehnică a echipei naționale, mai ales în contextul în care, după rundele de negocieri cu antrenorul de 43 de ani, Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a anunțat că noul selecționer va fi stabilit vineri și anunțat oficial sâmbătă.

Edi Iordănescu a pregătit-o pe FCSB în acest sezon, echipă la care a rezistat doar 12 meciuri. Deranjat de atitudinea patronului Gigi Becali, Edi Iordănescu a decis să rupă contractul.

Etichete: edi iordanescu , alex bourceanu , selectioner romania


Urmărește știrile DigiSport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din

Read More

Leave a Reply

Your email address will not be published.